Teknisk Engelska

teknisk engelska i mjukvara

Teknisk engelska för din kompetens!

Efterfrågan av teknisk engelska, så kallad Technical English, har vid sidan av renodlad arbets- och affärsengelska vuxit lavinartat  på sistone. Idag är det en av de mest eftertraktade kompetenserna för ingenjörer, arkitekter och IT-experter. Läs mer om våra språkutbildningar.

Se till att era medarbetare lär sig korrekt engelska för bättre lönsamhet!

Vill ni se exempel på olika nivåer och kursinnehåll, kan se exempel på nybörjare till mellanliggande och avancerade kurser. Alla våra kurser är skräddarsydda och vi utgår alltid från erat behov.

 

Vi har även olika branchinriktingar såsom Engelska för IT-branschen och Svenska för IT-branschen. Har ni anställda från utlandet är det både effektivt och lagbyggande att ha språkundervisning med kollegor.

Varför teknisk engelska med GMS?

  • Vi garanterar resultat!
  • Våra språkkonsulter har erfarenhet från just er bransch.
  • Vi erbjuder absolut skräddarsydda utbildningar för bästa framgång. 

 

Teknik och IT har under de senaste två decennierna varit starka exportindustrier i Skandinavien. Detta har medfört att allt fler techbolag väljer engelska som koncernspråk vilket gör att förväntningarna på medarbetarnas kunskaper växer.

Vår teknisk engelska-kurs är anpassningsbar till alla yrkesnivåer och blir då speciellt relevant mot den bransch man verkar i. Oavsett vilka dina behov är så kan vi och våra professionella instruktörer hjälpa dig med rätt utbildningslösning.

Är ni till exempel ingenjör eller har ni utländsk eller svensk arbetskraft, som behöver kunna nyanserna när det gäller att specificera korrekta verktyg, ge instruktioner, beskriva form, dimension, kvantitet eller helt enkelt förklara orsak och verkan. Oavsett kunskapsnivå, ren nybörjare till dig som talar flytande engelska, har vi kursen för er.

Vi har kurser för de som inte talar någon engelska, direkt på målspråket, engelska, här kan ni förstå och såväl som göra sig förstådda på den internationella arbetsplats där ni arbetar.

Som en ingenjör ger en kurs i teknisk engelska ytterligare verktyg i språket som kan komma väl till användning när det är dags att skriva rapporter, delegera arbetsuppgifter, presentera projekt eller olika slag av lösningar.

Syftet är att på enklast möjliga sätt kunna specificera exakt hur, när eller vad du vill åstadkomma och med hjälp av vad. Här lär vi oss vad som krävs och vi kan öva på exakta tekniska termer. För att kontrollera exakt vilken nivå ni befinner er på rekommenderar vi att et görs test på de olika deltagarna innan start

Här kan ni även läsa om exempel på olika nivåer och kursinnehåll, vi har allt från nybörjare till mellanliggande och avancerat.

Skräddarsydd språkkurs för just ert företag!

Kursen riktar sig till den som idag använder engelska i arbetet, men behöver förbättra kunskaperna i just teknisk engelska.

Vi har tagit fram en avancerad språkutbildning med fokus på tal- skriftspråk, anpassad efter era förutsättningar och önskemål. Beroende på bransch är utbildningen också utformad för att möta förväntningarna inom, men också utifrån den.

Genom att utveckla korrekta språkmönster med hjälp av ord, fraser och terminologi på teknisk engelska, lär sig kursdeltagaren beskriva processer, kommunicera kring ritningar och dimensioner eller programmera server och säkerhetsanordningar på korrekt Technical English i nivå med sina engelskspråkiga medarbetare. Dessutom berör vi presentationsteknik och de olika elementen som utgör framgång när man kommunicerar på teknisk engelska.

Läs på vilka sätt vår engelska kurs har stöd inom forskning.

Engelska för IT-branschen

Genom teori och praktiska övningar baserade på autentiska situationer lär du dig hur du använder korrekt terminologi för att uppträda professionellt i skriftliga rapporter och muntliga presentationer.

Du får dessutom förståelse för hur teknisk engelska skiljer sig från den svenska och skandinaviska.

Oavsett din ursprungliga erfarenhet är målet att du efter avslutad kurs ska känna dig säkrare i att kommunicera engelska på arbetsplatsen. Vare sig det är på ett kontor, labb eller via dator med utländska kollegor.

Vi har även kurser inom Teknisk svenska.

Här finns även alla utbildningar i engelska.

 

Vi erbjuder allt från allmän kurs i engelska till mer akademisk engelskakurs. Här kan du läsa lite tips hur ni kan använda ert språk bättre!

Kontakta oss via formuläret för en kostnadsfri konsultation!

Tala med våra experter

Vi utbildar på uppdrag av svenskt näringsliv

Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!