Utbildning i engelska lyfter (snabbt) företagets status

Genomgång under utbildning i engelska

Utbildning i engelska är viktigare än du tror

Har ditt företag ambitionen att göra internationella affärer? Eller gör ni redan affärer utanför Sveriges gränser? I vilket fall är det mycket viktigt att tänka på vilka språkkunskaper samtliga medarbetare besitter. Är kompetensen hög nog eller behöver någon, eller rent av en hel avdelning, gå en utbildning i engelska? Du kanske inte själv har reflekterat särskilt mycket över detta, men det har garanterat dina kunder – och det kan kosta ditt företag!

När det kommer till engelska i skrift så finns det idag många digitala verktyg att ta hjälp av. Men när inte ens jätten Google hänger med i svängarna är det tyvärr inget man kan förlita sig på. Det har nämligen visat sig att Google translate fortfarande har stora problem med översättningar, trots att verktyget nu har funnits i över 12 år. Men även om översättningsverktyget hade fungerat perfekt, förlorar företaget effektivitet bara genom att behöva använda det. Det går trots allt betydligt snabbare att skriva utifrån sina egna kunskaper och erfarenheter.

Men när det kommer till tal har vi däremot inga hjälpmedel till hands. Här gäller det istället att helt enkelt kunna sin sak, speciellt när det sker öga mot öga.

 

Anpassad utbildning engelska

Vi på GMS International hjälper ditt företag eller organisation med utbildning i engelska. Hos oss får du helt anpassade utbildningar i engelska, oavsett om ni verkar inom offentlig eller privat sektor. Vi är verksamma i över 150 länder och har mer än 35 års erfarenhet av fortbildning.

Här nedan hittar du några exempel på bransch- eller yrkesspecifika utbildningar:

 

 

Räcker inte den engelska utbildning vi fick i skolan?

Svenskar har generellt väldigt bra engelskakunskaper. I Sverige lär vi oss engelska i skolan i tidig ålder och vi ser dessutom väldigt mycket på både amerikanska- och brittiska TV-serier.

Kunskap är dock något som måste underhållas för att det inte ska glömmas bort. Vilket är en tillräckligt god anledning till varför alla bör gå en utbildning i engelska i vuxen ålder! Speciellt om man har behov av det i sitt yrkesliv!

Men sedan är det är även skillnad på att förstå och tala ett språk. Även om du förstår vad som sägs är det inte alls lika enkelt när man på egen hand ska hitta rätt ord under en konversation. Det har du säkert själv lagt märke till när du behöver prata engelska på jobbet och inte är van med det.

 

Behov kan finnas bland omplacerade eller nyrekryterade

Ett vanligt segment inom er organisation som kan ha behov av en utbildning i engelska är omplacerade eller nyrekryterade. Det är nämligen väldigt vanligt att man förbiser eller helt glömmer att engelska faktiskt förekommer inom yrket.

Det är fullt naturligt att man prioriterar medarbetarens yrkesspecifika kunskaper istället för vilka språkkunskaper denne besitter. Till exempel kan avdelningschefen sätta högre prioritet på att personen i fråga kan företagets interna system snarare än att denne talar korrekt engelska.

Men det innebär inte att man helt ska släppa detta faktum utan se till att det åtgärdas! Här är 4 goda skäl till detta:

 

1. Kundservice förbättras med engelskautbildning

Kundservice måste alltid vara företagets högsta prioritet! Det är trots allt företagets kunder som betalar de anställdas löner och inte företagets VD eller ägare.

Om ni har kunder eller potentiella kunder som inte pratar svenska är goda engelskakunskaper ett måste. Det lönar sig att gå utbildning i engelska! Om en engelsktalande person ringer till ditt företag och möts av dålig engelska är sannolikheten stor att denne inte vill göra affärer med er. Anledningarna är ganska självklara eftersom denne person kommer att ställa sig själv frågor som:

 

  • Hur krångliga kommer förhandlingar och avtal bli med företaget?
  • Hur kommer jag kunna få bra hjälp om något går fel?
  • Kommer framtida dokument vara bristfälligt översatta?
  • Kommer jag kunna bygga en långsiktig relation med företaget?

 
 
Att redan vid första kontakten svara med korrekt affärsengelska kommer direkt att eliminera tvivel. Se därför till att alla inom organisationen som har kundkontakter kan sin engelska.

 

2. Lagandan och samarbeten blir bättre

Idag är det inte ovanligt att organisationer rekryterar personal från utlandet och dessutom tillämpar engelska som koncernspråk. Om några inom organisationen inte känner sig säkra på engelska kommer dessa hålla sig undan och samarbetet kommer drabbas negativt.

Att identifiera dessa individer och erbjuda dem utbildning i engelska är värt varenda investerad krona.

 

3. Medarbetare blir mer effektiva med utbildning i engelska

Om medarbetare slipper förlita sig på digitala översättningsverktyg och istället kan förlita sig på sina egna engelskakunskaper kommer den interna- och externa kommunikationen ske betydligt mer effektivt. Något som kunder verkligen kommer att uppskatta och det kommer förbättra ditt företags lönsamhet.

 

4. Nya spännande affärsmöjligheter

De medarbetare som behärskar affärsengelska, kommer med enkelhet att kunna förklara vad de arbetar med och nyanserat beskriva företagets verksamhet. Detta gäller både inom yrkes- och privatlivet. Som du kanske förstår kan det här leda till många nya spännande affärsmöjligheter. Prioritera därför att alla har möjligheten att gå en utbildning i engelska.

 

Sammanfattningsvis

Oavsett om din verksamhet är ett företag eller en offentlig verksamhet är det viktigt att alla inom organisationen behärskar affärsengelska om ni har kunder som inte kan svenska eller har utländska medarbetare.

Det finns många fördelar för din organisation att erbjuda dina medarbetare utbildning engelska:

 

  • Kundservicen blir bättre
  • Lagandan höjs och samarbeten fungerar bättre
  • Medarbetare blir mer effektiva
  • Fler nya och oväntade affärsmöjligheter öppnar upp sig

 
 
Allt detta sammantaget kommer snabbt att lyfta din organisations status, både hos medarbetare med även hos potentiella kunder.

Intresserad av GMS Internationals företagsanpassade engelskautbildningar? Se våra företagsanpassade utbildningar i engelska.

 

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!