Tips för att förbättra dina språkkunskaper engelska

Tips för att förbättra dina språkkunskaper engelska

Försök läsa allt!

Vad gillar du att läsa? Försök läsa nya områden som klassisk litteratur, pocketböcker, nyhetstidningar, hemsidor, e-mail. Om det är på engelska, eller annat språk du försöker lära dig, läs det. Texten kommer vara full av nya ord och fraser, tillsammans med sådant som du redan kan.

 Detta kommer underlätta när du lär dig, då återanvändning av ord ger dig nya exempel i en annorlunda kontext, vilket förstärker dina kunskaper. Här får du nya kontexter du kan ta med på lektioner, du får nya frågeställningar och situationer att diskutera.

 

Prata med nya personer

Vad är ett språk till för om ni inte använder det. Ett språk mycket lättare när du gör mer än att läsa eller skriva det.Hitta folk med engelska som modersmål när du är på ute, här kan du förbereda ett par ämnen att prata om innan för att förbättra ert självförtroende.

Lyssna på podcasts eller titta på film– på engelska

Har du någonsin tittar på film utan textning? Prova att lyssna och fokusera på filmer och TV serier utan att läsa undertexten! Det finns engelsktalande podcast eller Netflix där det går att stänga av undertexter. Prenumerera på några olika och lyssna,eller titta, medan du pendlar till skolan eller jobbet. Till en början kanske du tycker att det är svårt, men stå ut och så småningom kommer du förstå allt de säger 

Tillbaka till Engelska kurser

Använd dina vänner och bekanta 

Har du vänner som skriver som är engelskspråkiga? Låt inte dem försvinna, boka in fika eller andra aktiviteter. Läs upp om aktuella händelser från deras hemland. Det kan vara nyheter eller tidningsartiklar, videor, intervjuer, eller vad som helst. Om det är på engelska och ämnet intresserar dig så kommer det vara hjälpfullt! 

Fråga mer frågor!

Det är viktigt att vara nyfiken och det kan hjälpa dig att få ett bra flyt när du pratar. När du lär dig engelska kommer du samla på dig ett massor av frågor. Om du läser en kurs, fråga din lärare. När du lär dig engelska kommer det antagligen gå mycket snabbare om du konstant påminner dig själv om varför du lär dig det. 

Fokusera då på ord du behöver till dina mål så du kan öva på språkkunskaper engelska. Ska du på en konferens om en månad? Leta upp tips på konversationsstartare som du kan använda när du pratar med de andra deltagarna. Ska du på konferans kan det vara bra att läsa lite mer teknisk engelska.

 

Se alla våra engelska kurser.

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!