Skyddsombud Kurs

Skyddsombud Kurs – Vår utbildning för skyddsombud

Skyddsombud kurs eller arbetsmiljöombud ska utses på många arbetsplatser. De är arbetstagarnas representant i arbetsmiljöfrågor. Skyddsombudet ska jobba för en bättre arbetsmiljö och vaka över arbetsmiljön för att arbetsgivaren ska uppfylla krav i arbetsmiljölagen. Lite kort om skyddsombudets uppdrag tips på vad kan ge stöd i rollen ser du längst ner.

Företagsanpassad Utbildning

GMS har lång erfarenhet av att skräddarsy utbildningar för både större och mindre företag och organisationer. Med vår breda kompetens levererar vi företagsanpassade utbildningar i toppklass!

Utbildning för skyddsombud

Våra kurser och utbildningar inom arbetsmiljö för skyddsombud hjälper arbetstagare att förstå komplexa regelverket som ska gälla, och ger även kännedom om vilka ansvarsfrågor som gäller för parter som kan vara chef eller skyddsombud.

Utbildningen skapar trygghet i rollen som skyddsombud. Skyddsombudsrätt är en grundläggande arbetsmiljöutbildning som specifikt fokuserar på rollen och uppdraget som skyddsombud/arbetsmiljöombud.

En utbildning för skyddsombud handlar om att trivas på arbetsplatsen. Det är en absolut förutsättning för att vi ska må bra och kunna prestera väl i vårt arbete. Den ger dessutom direkta resultat när det gäller högre effektivitet och ökad lönsamhet för företaget. Kursen fokuserar på rollens uppgifter, rättigheter och skyldigheter.

 

Kort om Skyddsombud Kurs

  • Handlar om samverkan mellan arbetsgivare och skyddsombud. Hur skyddsombud kan påverka arbetsgivaren samt lagar och förordningar.
  • Lär ut skyddsombud om rättigheter. Bra för för både nya skyddsombud och de som har hållit på ett tag.
  • Rollen som skyddsombud
  • Skyddsombudets arbetsuppgifter
  •  Insyn i hur Arbetsmiljöverket arbetar

Utbildning för skyddsombud

Våra kurser leds av högt rekommenderade instruktörer, många är av Sveriges absolut främsta experter på området och är högst engagerade och uppskattade som föreläsare.

Förkunskaper:

Inga särskilda förkunskaper krävs. Utbildningen i skyddsombud ger dig de allmänna grundkunskaperna inom arbetsmiljö som du behöver.

Denna utbildning görs på beställning och är företagsanpassad.

Vi skräddarsyr och företagsanpassar när ni vill öka kunskapen på arbetsplatsen.

Utbildningen läggs upp efter era önskemål, med utgångspunkt från deltagarnas behov och tidigare kunskaper. Utbildningen kan genomföras på företaget eller i valfri lämplig lokal.

Se även våra andra populära utbildningar inom arbetsmiljö som Förebygg diskrimineringBAM (Bättre Arbetsmiljö, och Chefen och arbetsmiljön.

Lite tips för nya skyddsombud

  • En viktig roll för ett nyvalt skyddsombud är att hitta det sammanhang, där hen ska utföra sitt uppdrag. Den som är ny behöver veta  hur arbetsmiljöorganisationen ser ut, och i hur samverkan sker.
  • Hitta ett forum för samverkan med arbetsgivaren, andra arbetsmiljöombud och med erat fack.
  • Viktigt att tänka till kring vad skyddsområdet är, så att man vet vilka man företräder.
Tala med våra experter

Vi utbildar på uppdrag av svenskt näringsliv

Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!