Säljutbildning 2 – Merförsäljning

Bild från Säljutbildning 2 Merförsäljning med en kvinna i fokus

Lär dig Merförsäljning och öka företagets lönsamhet

Denna vidareutbildning inom sälj med fokus på merförsäljning vänder sig till företag som vill ge sina medarbetare möjligheten att öka- och utveckla sin försäljning ytterligare!

Utbildningen passar dem som redan har viss kunskap inom sälj, förslagsvis genom vår grundläggande säljutbildning eller kunskaper förvärvade på annat vis.

Säljutbildning 2 – Merförsäljning går djupare in i själva säljprocessen och lär deltagarna nya metoder för att sälja mer effektivt och få nöjdare kunder. Utbildningen ger även deltagaren ännu bättre förståelse för hur ett positivt kundbemötande påverkar företagets lönsamhet långsiktigt.

Vad är merförsäljning?

När det kommer till merförsäljning är det viktigt att identifiera vilka ytterligare produkter kunden kan vara intresserad av. Här gäller det med andra ord att vara lyhörd och verkligen lyssna på kunden! Samtidigt måste du som säljare känna till hela utbudet av de produkter och tjänster ni säljer.

Genom att föreslå relevanta- och kompletterande produkter får ni kunder som uppskattar er personliga kundservice samtidigt som ni får sälja mer. Det blir helt enkelt en win-win-situation när det utförs på rätt sätt och det är något du som deltagare kommer att få träna på i utbildningen merförsäljning.

Vem passar utbildningen för?

Utbildningen anpassas efter din verksamhet och vilka du önskar utbilda inom säljorganisationen. GMS International har mer 35 års erfarenhet av fortbildning och är verksamma i över 150 länder. Vi har utbildat enskilda säljare, hela säljavdelningar, säljchefer och säljledare.

Utbildningen passar helt enkelt alla företag. Det spelar ingen roll om ni säljer B2B, B2C, eller om ni säljer produkter eller tjänster. Eller en kombination av dessa för den delen. Merförsäljning fungerar och behövs inom alla segment!

 

5 punkter som leder till lönsamhet

Genom att gå utbildningen merförsäljning kommer deltagarna få lära sig om nya framgångsrika försäljningsstrategier, samt att argumentera ännu slagkraftigare och därigenom väcka nya köpbehov hos kunden.

1. Sätta upp säljmål

Under säljutbildningen kommer du som deltagare få lära dig att sätta upp tydliga, mätbara och genomförbara säljmål för dig och ditt företag. Mål som effektiviserar ditt arbete som säljare, säljchef eller säljledare. Utan att skriva ned tydliga säljmål inom merförsäljning vet du inte vad du strävar efter eller hur du faktiskt presterar.

2. Hitta nya kunder

En säljutbildning är inte komplett utan att gå igenom metoder och tekniker att hitta nya kunder. Vi har alla olika sätt att hitta nya kunder och att komplettera repertoaren med ytterligare sätt gynnar naturligtvis dig och ditt företag.

3. Behålla befintliga kunder

Merförsäljning är ett ypperligt sätt att få redan befintliga kunder att fortsätta välja dig och ditt företag. Vi går igenom hur du håller koll på dina befintliga kunder och vägar du kan gå för att få till fler avslut och samtidigt hålla kundnöjdheten på topp.

Ett exempel på hur merförsäljning kan hjälpa befintliga kunder, som Dagens Industri skriver om, är att erbjuda befintliga kunder en uppgraderad variant av en produkt de har köpt tidigare. Är kunden nöjd med ditt företag och de produkter du tidigare har levererat, är det högst troligt att de även kommer uppskatta dina nya produkter.

4. Kundmöten via telefon

Innan ett personligt möte äger rum är det absolut vanligast att du har kontakt med kunden via telefon innan. Du kanske känner igen problem som att kunden inte har tid för tillfället och ber dig ringa en annan dag, eller inte alls. Därför går vi under utbildningen även igenom hur du bokar effektiva kundmöten via telefon.

5. Presentationer

Alla personliga möten innehåller mer eller mindre någon form av presentation av ditt företags produkter eller tjänster. Oavsett om det rör ett möte med en inköpare eller en hel styrelse. Vi går därför igenom hur du planerar och genomför övertygande presentationer. Du kommer få lära dig presentationsteknik där vi går igenom både kroppsspråk och retorik

 

”En mycket väl genomförd och givande kurs!”

Jonas, HR-chef

 

Merförsäljning för icke-säljare

Kunskap om merförsäljning är viktigt för alla medarbetare som har kontakt med kunder. Genom att känna till merförsäljning och säljteknik kopplat till detta, kan fler inom ditt företag skapa fler säljtillfällen. Något som direkt påverkar företagets lönsamhet. Utbildningen försäljning för icke-säljare hjälper ditt företag att nå bättre lönsamhet.
 

Utöver merförsäljning – Vad behöver du? Kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt!

Fyll i kontaktformuläret och berätta för oss vilka behov ditt företag har inom försäljning. Vi erbjuder många säljutbildningar som garanterar resultat!

Tala med våra experter

Vi utbildar på uppdrag av svenskt näringsliv

Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!