Expats Träning

Expat i Sverige

Nyanländ till Sverige? Eller ett nytt jobb utomlands? Då behöver du inte bara lära dig ett nytt språk, utan även de oskrivna regler och den kultur som kommer med jobbet i det nya landet.

Vår Expatsträning finns från grundläggande nivå till avancerad chefsnivå. För internationella proffs, makar, partners och barn. Du kan börja redan i ditt hemland och fortsätta efter flytten, allt inom din budget! Träningen erbjuds som helt skräddarsydd för individer och familjer samt i grupper med andra som är i liknande situationer.

Låt våra Expatskurser ge dig såväl de språkliga samt de kulturella byggstenarna. Genom träning i konversation, kommunikation och interaktion i sociala, vardagliga och affärssituationer, får du självförtroende och kunskap som garanterar framgång.

Om din make, partner och/eller barn kommer med dig, kommer de att ha unika behov och utmaningar som våra experter snabbt kan hjälpa dem med. Från att gå till banken, mataffären eller kemtvätten, att navigera i skolsystemet, undvika parkeringsböter och bara förstå “Varför gör/säger de så??” osv.

Vi går genom allt från språket och kulturen till värderingar, beteenden, attityder, social etikett och affärsetikett. Eftersom allas behov är olika, erbjuder vi detta program med fyra bakgrunder i åtanke:

Grundläggande 

Behöver du snabbt förstå språket i vardagslivet, då är den här introduktionen helt rätt paket för dig. Kanske ska du bara vara i ditt nya hemland under en kort tid. Det här är en direkt och snabb introduktion som inkluderar: grundläggande socialt ordförråd, vanliga seder & bruk, grundläggande affärsetikett och en introduktion till din nya stad (var man handlar, äter och träffas).

Standard 

Det här är introduktionen för dig som kanske även har en partner som har flyttat med dig. Du ska troligtvis vara i ditt nya hemland i över ett år. Som ett tillägg till grundpaketet, som inkluderar: grundläggande socialt ordförråd, vanliga seder & bruk, grundläggande affärsetikett och en introduktion till din nya stad (var man handlar, äter och träffas), kan även din partner delta i introduktionen. Efter introduktionen (en halv dag) kommer vi att träffas igen för en två-timmars check-up för att säkerställa att din/er övergång går smidigt och vi kan då även hjälpa till att svara på eventuella frågor.

Chef 

Den här introduktionen är tänkt för mellanchefer, med eller utan sin familj. Du kommer troligtvis vara i ditt nya hemland under 1-2 år eller längre. Den här introduktionen kombinerar en kulturell introduktion med språkträning/coachning under din vistelse. Efter en endags introduktionsseminarie kan du börja din språkträning/coachning. Du kommer att: lära dig socialt ordförråd, affärsordförråd, affärsetikett, få en introduktion till din nya stad och motta hjälp och feedback. I detta paket har du även möjlighet att genomföra språkträningen och den sociala- & kulturella introduktionen med din familj eller privat.

VIP

Den här introduktionen är riktad till chefer på en högre nivå, med eller utan sin familj. Du ska troligtvis vara i ditt nya hemland i två år eller mer. Precis som i Chef-introduktionen kombinerar VIP-introduktionen kultur och språkträning/kommunikationscoachning.

Som chef på en högre nivå har du ett stort behov av att kunna kommunicera effektivt med dina anställda. Du kommer att: lära dig affärsetikett med fokus på förhandling, presentation, kommunikation, vanliga seder & bruk och ordförråd, samt få en introduktion till din nya stad. Samtidigt som du fokuserar på företagsaspekterna, kommer vi att jobba med dig och din familj med språkträning & socialt liv – detta kan innefatta allt från att förstå sjukvårdssystemet till shopping.

Vänligen Kontakta oss för mer information om språk- & kulturutbildning för ExPats®

Tala med våra experter

Vi utbildar på uppdrag av svenskt näringsliv

Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!