Nya krav på ledare

en grupp som avslutat kursen Interkulturell kommunikation

Bli framtidens ledare med oss!

Nya krav på ledare i nya tider.

Är du ledare för en organisation, ett företag eller ett team och behöver stöd att bli ännu bättre och vassare på det du gör?

Kanske känner du att du inte riktigt räcker till?
Att du vill ge mer, än du kan?
Att du saknar inspiration och ork att motivera andra?

Kraven på dig som ledare har mer åren förändrats.
Det räcker inte längre att ta rodret och styra skutan i rätt riktning. Som ledare förväntas du numera också kunna stötta dina medarbetare på ett mer personligt plan, coacha dem som behöver extra stöd och samtidigt hålla ihop teamet i tider av förändringar. Dessutom finns ett ökat behov av relevant kunskap om jämlikhet, diskriminering och ett inkluderande synsätt, som direkt kan appliceras till din ledarroll.

Ledarskap handlar om att ge och ta och om att skapa en feedbackkultur och ett arbetsklimat som medarbetarna trivs och frodas i.
Hur du är som ledare påverkar hela ditt team, både dess välmående och resultat. Att satsa på dig själv och din ledarroll är därför inte bara en satsning på dig, det är en investering i ditt företags framtid!

Vad som definierar en bra ledare är givetvis väldigt subjektivt. Dock är vissa egenskaper av extra stor vikt och dessa kan du som individ träna upp.

 

Nedan listar vi fem kvaliteter hos en välfungerande ledare.

  • Fokus

Det är viktigt att ha en tydlig målstyrning och ett konkret fokus med det du gör. Ta reda på vad som är av betydelse och lägg sedan inte tid och energi på sådant som inte är viktigt. Selektiv ignorans av det obetydliga bör eftersträvas.

  • Inspiration och positivitet

Att kunna uppmuntra och motivera andra till att göra ett ännu bättre jobb är ett sätt att både bidra till att skapa en god arbetsmiljö, men också större framgång. Att ha en positiv attityd är ett ypperligt verktyg som löser mycket, framförallt i motgångar.

  • Självförtroende

Dina medarbetare och anställda speglar sig i och tar efter dig. Du bör som ledare ha ett empatiskt men gott självförtroende och tydligt både veta men också visa ditt och teamets värde för andra.

  • Kommunikation

Som ledare är det din uppgift att delegera arbetsuppgifter till andra. Att göra detta med stor tydlighet, på ett klart och koncist sätt underlättar samarbete och minskar risken för missförstånd.

  • Bestämdhet

Även om du bör vara lyhörd för andras idéer och åsikter är det av största vikt att du ibland kan fatta beslut snabbt. Ta ett beslut och titta inte tillbaka. Ett resolut felbeslut är oftast bättre än ett veligt beslut som möjligen är mer rätt.

 

Träna upp ditt ledarskap!

Ingen ledare är fulländad från början och de flesta färdigheter kan liksom muskler tränas upp och underhållas.

Vi hoppas att du känner dig inspirerad att anta utmaningen och utveckla ditt ledarskap till nya höjder.  
Oavsett om du är en framtida ledare eller redan nu i chefsposition, kommer prövningarna vara många. Men med våra skräddarsydda utbildningslösningar och professionella instruktörer kan vi hjälpa dig!

GMS International® erbjuder speciellt anpassade ledarskapsutbildningar på diverse olika områden.
Om du är osäker och inte riktigt vet vad du behöver, kontakta oss för en kostnadsfri konsultation så hjälper våra experter dig med en behovsanalys.


Tveka inte, utan hör av er så hjälper vi er med vad just ni behöver!

Företagsutbildning som ger resultat!

Hos oss hittar ni skräddarsydda kurser och kompetenslösningar för alla behov. Vilken utbildning passar er? Vi vet!

Börja här
Varför välja oss?
Branschorienterade utbildningar

Vi vet vad ni behöver!

Branschorienterade utbildningar

Vi använder den senaste tekniken och de smartaste verktygen tillgängliga i branschen för att ge er de bästa nya redskapen att omgående tillämpa i ert arbete.

Skräddarsydda lösningar för er

Vi vet att en storlek inte passar alla!

Skräddarsydda lösningar för er

Speciellt anpassade lösningar efter alla företags unika behov och önskemål.

35 års erfarenhet

Vi vet hur man levererar resultat!

35 års erfarenhet

Vi har erfarenheten och vanan av att leverera mätbara och långvariga resultat för våra klienter.

Är det något du undrar över? Fråga våra experter!
Vi hjälper dig!